+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Sunday, June 15, 2008

Kaji sebelum naikkan harga minyak - Dr. M

Utusan Online

TELUK INTAN 14 Jun - Tun Dr. Mahathir Mohamad menggesa kerajaan membuat kajian secara mendalam terhadap cadangan- cadangan yang dikemukakan bagi mengurangkan beban rakyat berikutan kenaikan mendadak harga petrol dan diesel.

Bekas Perdana Menteri itu berkata, kajian tersebut adalah penting bagi memastikan pendekatan yang diambil oleh kerajaan itu benar-benar dapat memberikan manfaat kepada rakyat dan bukannya menyebabkan rakyat menderita.

Beliau mendakwa, pendekatan yang diambil oleh kerajaan sekarang ibarat memindahkan wang dari poket kiri ke poket kanan iaitu dengan mengurangkan subsidi minyak tetapi pada masa sama meningkatkan subsidi-subsidi yang lain.

"Ada orang mencadangkan supaya kereta bertukar menggunakan gas tanpa mengetahui harga gas sebenarnya lebih mahal daripada minyak. Sebab itu tiada syarikat lain jual gas untuk kereta, cuma Petronas sahaja dan Petronas memang menanggung rugi," katanya.

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |