+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Monday, September 15, 2008

Tidak ada perhimpunan esok, jangan terpedaya dakyah palsu - KeADILan

Suara Keadilan

KUALA LUMPUR, 15 SEPTEMBER (SK) - SETIAUSAHA Agong KeADILan, Sallehudin Hashim menafikan sebarang bentuk perhimpunan yang dianjurkan KeADILan esok di Istana Negara seperti diwar-warkan.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan pagi ini, beliau telah dimaklumkan beberapa poster dan kain rentang di beberapa lokasi di Kuala Lumpur yang mengatakan satu perarakan ke Istana Negara akan dianjurkan esok yang kononya dianjur oleh parti ini.

Walaubagaimanpun menurutnya, KeADILan tidak sama sekali terlibat dengan mana-mana perhimpunan mahupun perarakan ke Istana Negara seperti yang diwar-warkan.

“Penyebaran maklumat palsu yang melibatkan KeADILan ini dilihat sebagai suatu usaha terdesak pihak tertentu yang mahu menimbulkan kekacauan dan mencetuskan ketidaktenteraman awam dan akan seterusnya menimbulkan kebimbangan kepada warga penduduk Kuala Lumpur,” katanya.

Suara Keadilan pagi ini menerima panggilan dari orang ramai bahawa beberapa lokasi telah dipasang poster yang mengatakan ada perhimpunan yang akan dianjurkan esok. Antara lokasinya ialah di Wangsa Maju, Setiawangsa dan Plaza Rakyat.

Tambah Salleh lagi, KeADILan menasihatkan orang ramai agar tidak terpedaya dengan sebarang dakyah palsu yang sedang dijaja dan disebarkan kepada rakyat yang mengamalkan politik fitnah.

“KeADILan juga menasihatkan orang ramai agar tidak terpedaya dengan sebarang dakyah palsu yang sedang dijaja dan disebar secara meluas oleh golongan jahat yang mengamalkan politik fitnah tentang penglibatan PKR dalam mana-mana aktiviti yang melanggar batas-batas kesusilaan dan prinsip demokrasi, yang secara nyata bertujuan untuk memburukkan pertalian yang baik di antara PKR dan Dulu-Duli Raja-Raja Melayu,”katanya lagi.

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |