+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Saturday, March 7, 2009

PPSMI: Perarakan berjaya


Suara Keadilan

Kemaskini: Kuala Lumpur 7 Mac (SK): Penasihat Gabungan Mansuhkan PPSMI (GMP),Sasterawan Negara A Samad Said dan pengerusinya Dr Hassan Ahmad berjaya menyerahkan memorandum anti-PPSMI ke Istana Negara.

Kira-kira jam 2.50 petang tadi memorandum berkenaan kepada penolong Datuk Paduka Maharajalela, Azuan Effendy Zairakithnaini di pintu masuk utama Istana Negara.

Lain-lain pemimpin GMP yang dijadual menyertain penyerahan memorandum tersebut tidak dapat sampai ke Istana kerana disekat polis dalam kekecohan ala zionis membedil meriam air dan gas pemedih mata di sepanjang jalan menujuke Istana Negara.

Sekuruh kawasaan Istana Negara yang selama ini tenang di kawal rapi oleh pasukan polis.

Difahamkan President PAS Abdul Hadi Awang juga antara 120 ribu penentang PPSMI itu menyertai perarakan tersebut.

Demonstrasi menentang PPSMI kini bersurai pada jam 4.10 petang.

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |