+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Tuesday, November 18, 2008

Najib minta Mohd. Zin jelas deklasifikasi perjanjian konsesi tol

Mstar Online

PUTRAJAYA: Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak akan meminta Menteri Kerja Raya, Datuk Ir. Mohd. Zin Mohamed membuat penjelasan berhubung keputusan mendeklasifikasi perjanjian konsesi tol, di mana kandungan kontrak tersebut bukan lagi merupakan rahsia rasmi.

"Mana kamu dapat cerita ini? Saya akan minta menteri jelaskan hal ini...Menteri Kerja Raya," ujarnya ketika ditemui pada majlis Anugerah Belia Felda Malaysia 2009 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), hari ini.

Sebuah akbar tempatan hari ini melaporkan bahawa kerajaan sudah menetapkan untuk mendeklasifikasi perjanjian konsesi tol itu yang dibuat pada mesyuarat kabinet baru-baru ini.

Menurut laporan tersebut, perjanjian itu tidak lagi tertakluk di bawah Akta Rahsia Rasmi (OSA).

Laporan itu yang memetik sumber turut berkata, perkara itu merupakan salah satu pembaharuan yang dilakukan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi yang telah dijanjikannya sebelum peralihan kuasa tahun depan.

Ditanya sama ada hal itu ada dibincangkan pada mesyuarat kabinet tersebut, Najib yang enggan mengulas lanjut tentang perkara itu hanya berkata:

"Ada dibincangkan pada mesyuarat-mesyuarat sebelum ini."

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |