+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Monday, May 12, 2008

Tajol Rosli sanggup letak jawatan ADUN Pengkalan Hulu

Utusan Online

KUALA KANGSAR 11 Mei - Pengerusi Barisan Nasional (BN) Perak, Datuk Seri Mohd. Tajol Rosli Ghazali sanggup meletak jawatan sebagai Ahli Dewan Undangan (ADUN) Pengkalan Hulu untuk membolehkan pilihan raya kecil diadakan semula di kawasan tersebut.

Tajol Rosli yang juga Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri berkata, beliau tidak takut meletak jawatan kerana yakin boleh memenangi semula kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) tersebut sekali gus membuktikan bahawa Barisan Nasional (BN) masih berkuasa di Perak.

''Saya sanggup letak jawatan sebagai ADUN Pengkalan Hulu dan bertanding semula.

''BN tidak pernah hilang kuasa dan yakin mampu memperoleh kemenangan besar sekiranya pilihan raya kecil diadakan di situ, malah, berupaya mendapat undi majoriti lebih banyak," katanya berucap pada majlis Kesyukuran BN Parlimen Kuala Kangsar di Arena Square di sini semalam.

Menurut Tajol Rosli, pada Pilihan Raya Umum Ke-12 lalu, BN hilang sokongan pengundi di beberapa tempat kerana rakyat berasa keliru setelah termakan helah pembangkang.

Bagaimanapun, katanya, senario itu mungkin berbeza jika pilihan raya diadakan semula kerana yakin pengundi sudah sedar kesilapan mereka.

''Saya tahu dulu banyak pengundi keliru oleh janji manis pembangkang tetapi sampai bila? Sekali dua boleh tapi bukan boleh buat helah selama-lamanya.

''Saya yakin BN boleh ambil balik pentadbiran kerajaan negeri daripada pakatan pembangkang yang memerintah sekarang pada masa akan datang kerana pakatan yang ditubuhkan oleh pembangkang ini cukup rapuh dan boleh jatuh pada bila-bila masa," ujarnya.

Sehubungan itu, beliau menggesa semua ahli BN terutama MIC dan MCA supaya terus berusaha memperkukuhkan parti agar terus mendapat sokongan rakyat.

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |