+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Friday, June 20, 2008

"SAPP tikam kawan dari belakang" Nik Aziz


KLpos

Cetak E-mail
Oleh Bernama
Khamis, 19 Jun 2008

KB: Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan tindakan Parti Maju Sabah (SAPP) mengisytiharkan telah hilang kepercayaan terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi sebagai tindakan tikam belakang yang dilakukan oleh orang yang kecewa.

"Tikam kawan ini kerja orang yang kecewa, sepatutnya kita kena bincang," katanya kepada pemberita selepas melancarkan Bandar Satelit Islam Pasir Tumboh di sini hari ini.

Presiden SAPP Datuk Yong Teck Lee semalam mengisytiharkan bahawa parti itu telah hilang kepercayaan terhadap Abdullah dan akan menyokong usul undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri.

Nik Aziz berkata tindakan SAPP itu merupakan "titik pertemuan" SAPP dengan parti pembangkang dalam Pakatan Rakyat.

"Saya tak biasa (belum kenal) lagi dengan dia, tapi dia sudah mulai ikut line (laluan) pembangkang, maknanya sudah ada titik pertemuan di antara kami dengan dia. Cukuplah tu untuk permulaan," katanya.

Bandar Satelit Islam yang berpaksikan masjid sebagai pusat aktiviti dibina di satu kawasan di pinggir bandar.

Antara yang akan dibina ialah sebuah masjid, sekolah pondok moden, kemudahan awam seperti pasar, gerai, unit kediaman banglo dan apartmen serta hotel bajet.

Projek dengan anggaran kos RM100 juta itu dibina hasil kerjasama Majlis Perbandaran Kota Baharu-Bandar Raya Islam dan MSO Corporation Sdn Bhd.

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |