+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Saturday, July 12, 2008

‘Bala telah memberitahu kami enam bulan yang lalu’ – Kumaresan dan Segar

Buletin Online


PDF Cetak E-mail
Ditulis oleh Editor
Tuesday, 08 July 2008

The image “http://buletinonline.net/images/berita7/balabale.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.Kumaresan, 27, dan Segar, 24, dua anak saudara P Bala memberitahu bahawa bapa saudaranya telah memberitahu semua perincian yang terkandung dalam akuan bersumpah yang pertama

P Bala termasuk perkara yang membabitkan Timbalan Perdana Menteri, Najib Tun Razak dengan pembunuhan Altantuya kepada mereka enam bulan yang lalu.

Kumaresan seorang petugas dalam bidang Teknologi Maklumat mengatakan P Bala memberitahu mereka bapa saudaranya itu merasa lega selepas membuat akuan bersumpah tersebut pada 3 Julai lalu namun tindakan mengejut P Bala menarik balik akuannya mengejutkan mereka.

Adik beradik tersebut berkata demikian kepada pihak media selepas memberikan keterangan di Balai Polis Gombak berkaitan laporan polis berkenaan kehilangan bapa saudara P Bala yang dibuatnya Sabtu lalu.

The image “http://buletinonline.net/images/berita7/balanephew1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors. ”Dia kata dia telah dipaksa membuat akuan bersumpah yang pertama, tapi lihat riak wajahnya pada hari itu, wajahnya ceria, semua orang boleh melihatnya,
”Tapi bila dia menarik balik akuan tersebut dan mengemukakan akuan yang baru, riak wajahnya menunjukkan dia dalam keadaan tertekan, bandingkan riak wajahnya pada hari pertma dan kedua,” tambah Kumaresan.

”Kami sangat rapat dengan bapa saudara kami dan amat mengenalinya. Tidak mungkin dia menghilangkan diri tanpa memberitahu kami,”tambah Kumaresan.

Kumaresan percaya kini bapa saudaranya itu mungkin dikurung oleh pihak tertentu dan tidak dapat melepaskan diri.

Beliau juga percaya ada pihak atau pihak-pihak yang bertanggungjawab mengambil tindakan sedemikian selepas bapa saudaranya membuat akuan bersumpah bagi menarik balik tuduhan dalam akuan bersumpah yang dibuatnya lebih awal.

Kumaresan juga memberitahu dia tidak mengenali M.Arulampalam, peguam yang mengiringi P Bala semasa membuat akuan bersumpah yang kedua.

Manakala Segar, seorang Jurutera berkata Pak Ciknya ( P Bala) telah memberikannya sekeping sampul surat dua hari sebelum mengemukakan akuan sumpah yang pertama.

Apabila mereka membukanya dua hari kemudian, mereka dapati kandungannya adalah akuan bersumpah yang pertama itu.

P Balasubramaniam awalnya mendedahkan beberapa maklumat yang mengemparkan dalam akuan bersumpahnya pada sidang akhbar di ibu pejabat Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Petaling Jaya, Khamis lalu, mengenai kes pembunuhan model Mongolia Altantuya Shaariibuu.

Dalam sidang akhbar, keduanya yang diadakan di sebuah hotel di sini dalam tempoh tidak sampai 24 jam selepas yang pertama, beliau menarik balik hampir semua dakwaan yang didedahkannya.

Kumarasen membuat laporan polis mengenai kehilangan penyiasat persendirian itu selepas gagal menghubungi keluarga itu - Sumber The Sun

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |