+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Friday, December 19, 2008

Norman, Abby sah bercerai

Berita Harian

Oleh Suhana Roslan
bhnews@bharian.com.my


ABBY dan Norman ketika hadir di Mahkamah Syariah Gombak Timur, semalam

Prosiding terhenti 40 minit apabila pelakon lelaki terlalu sedih

KUALA LUMPUR: Pelakon, Norman Hakim sebak dan menitiskan air mata di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur di sini semalam ketika dinasihatkan hakim supaya melafazkan cerai terhadap isterinya, Abby Abadi.

Emosinya itu menyebabkan Hakim Syarie Wan Mahyuddin Wan Muhammad menangguhkan prosiding selama 40 minit untuk memberi peluang kepada pelakon itu menenangkan diri.

Namun, Norman atau nama sebenarnya Mohamed Norhakim Zaidon, 32, masih sebak dan mengesat air mata menggunakan sapu tangan ketika berada di tempat awam dan selepas 20 minit beliau kembali tenang.

Abby atau nama sebenarnya Arbaeyah Abdul Manan, 31, yang duduk di barisan belakang tempat awam kelihatan tenang.

Apabila prosiding bersambung jam 11.15 pagi, Norman secara tenang melafazkan: "Bahawa saya Mohamed Norhakim Zaidon menceraikan isteri saya Arbaeyah Abdul Manan dengan talak satu."

Perceraian mereka menerusi perintah mahkamah itu adalah talak kedua iaitu talak rajie mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam Selangor 2003.

Pasangan itu bernikah pada 8 Januari 2002 dan bercerai kali pertama dengan talak satu pada 5 Mei 2006 dan disahkan bercerai di mahkamah sama pada 10 Mei 2006 sebelum rujuk semula keesokan harinya.

Mereka dikurniakan tiga cahaya mata, iaitu Mohamed Danish, 5; Marissa Dania, 3; dan Maria Danisha Hakim, 3, bulan.

Norman tiba di mahkamah jam 9 pagi bersama rakannya, manakala Abby ditemani beberapa rakan termasuk Sasha Elite dan suaminya, Salyo.

Abby yang diwakili peguam syarie, Ahmad Nazib Johari memfailkan permohonan cerai pada 5 Disember lalu selepas Norman ditangkap berkhalwat dengan pelakon baru, Memey Suhaiza, di Ukay Perdana 30 Oktober lalu.

Sementara itu, Abby ketika ditemui, berkata beliau akan meneruskan kehidupan seperti biasa demi anak dan perceraian adalah jalan terbaik kerana sudah tiada persefahaman.

"Saya juga tiada halangan jika Norman ingin berjumpa anak. Saya maafkan dia, tapi saya tidak berani janji akan baik dengannya seperti dulu dan urusan tuntutan nafkah anak akan diuruskan sepenuhnya oleh peguam saya," katanya.

Norman pula akur dengan ketentuan takdir serta mengharapkan mereka berdua dapat menjalani kehidupan seperti biasa dan anak-anak akan terus mendapat kasih sayang mereka berdua.

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |