+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Wednesday, April 30, 2008

BPR terima kes MB Negeri Sembilan

Malaysiakini

Muda Mohd Noor | Apr 29, 08 6:37pm

Ketua bahagian Umno Seremban membuat laporan kepada Badan Pencegah Rasuah (BPR) agar membuka semula kes siasatan campur tangan menteri besar Datuk Seri Mohamad Hasan berhubung pelantikan adik-beradiknya sebagai ahli majlis kerajaan tempatan.

Datuk Ishak Ismail membuat laporan tersebut di pejabat BPR negeri di Seremban pada jam 8.35 pagi tadi.

Dalam laporan tersebut, bekas ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Lenggeng itu mendakwa peguam negara Tan Sri Abdul Gani Patail bertindak mengarahkan BPR menutup kes pelantikan Datuk Azman, abang Mohamad, dan adiknya Datuk Abdul Ghani, masing-masing sebagai ahli Majlis Perbandaran Nilai dan Majlis Perbandaran Seremban.

Menurut Ishak, laporan tersebut diterima oleh pengarah BPR negeri Rozaini Abu yang kemudiannya menyerahkan laporan tersebut kepada dua pegawainya.

"Saya mendapat laporan bahawa Abdul Gani telah mengarahkan kes tersebut ditutup dan kerana itu saya mahu kes itu disiasat semula untuk menentukan kesahihannya.

"Kes ini menjadi buah mulut di kalangan orang ramai di Seremban dan kerana itu ia wajar diketahui mereka," katanya lagi.

Rozaini, menurut Ishak, berjanji akan menyiasat laporan tersebut.

Bagaimanapun, Rozaini tidak dapat dihubungi bagi mendapatkan komen mengenai laporan tersebut.

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |