+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Tuesday, April 1, 2008

Penubuhan Pakatan Rakyat

Suara Keadilan


Petaling Jaya, 1 April - Pimpinan tertinggi parti-parti PKR,DAP dan PAS hari ini mengumumkan hasrat untuk membentuk Pakatan Rakyat yang terdiri daripada tiga parti tersebut.

Selepas sebuah mesyuarat di pejabat Anwar Ibrahim yang dihadiri antara lain oleh Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang, Tuan Guru Haji Hadi Awang dan Dr. Wan Azizah Wan Ismail, sebuah kenyataan dibuat yang mengatakan bahawa pemimpin-pemimpin tersebut mencadangkan untuk memantapkan lagi kerjasama ketiga-tiga parti atas nama Pakatan Rakyat.

“Pakatan Rakyat juga berikrar akan memperjuangkan hak dan kebajikan semua rakyat tanpa mengira agama dan kaum seperti yang termaktub dalam Perlembagaan Negara” kata kenyataan yang ditandatangani oleh empat pemimpin utama tiga parti tersebut.

Kerajaan-kerajaan negeri Kelantan, Kedah, Pulau Pinang, Perak dan Selangor akan kini dikenali sebagai kerajaan negeri Pakatan Rakyat. Dasar-dasar utama kerajaan negeri ini akan diselaraskan sesuai dengan dasar-dasar Pakatan Rakyat.

Bagi memantapkan pemahaman atas semua dasar, wakil-wakil rakyat Parlimen dan Dewan Undangan Negeri ketiga-tiga parti turut akan mengadakan satu konvensyen pada 27 April 2008. Selain itu, struktur Pakatan Rakyat akan diperkemaskan dengan diwujudkan di bawah Majlis Pimpinan yang terdiri daripada ketua-ketua tiga parti, sebuah Sekretariat Bersama yang akan diwakili oleh tiga pimpinan daripada setiap parti.

Sekretariat Bersama ini telah ditugaskan untuk membina asas dan kerangka pakatan untuk disahkan oleh Majlis Pimpinan nanti.

admin @ April 1, 2008

Read More...

Kerjasama lebih erat dengan India – Azizan

Utusan online


AZIZAN Abdul Razak (kanan) menyampaikan cenderahati kepada Pesuruhjaya Tinggi India ke Malaysia, Ashok K. Kantha yang membuat kunjungan hormat di Wisma Darulaman, Alor Star, semalam. – Bernama


ALOR STAR 31 Mac – Kerajaan negeri akan menjalinkan kerjasama lebih erat dengan India bagi meneroka potensi baru dalam pelbagai bidang terutamanya bidang bioteknologi dan farmasi.

Menteri Besar Kedah, Azizan Abdul Razak berkata, dua bidang itu ternyata boleh memberi faedah dalam bidang ekonomi kepada kedua-dua pihak dan perlu dipandang serius oleh semua pelabur di negeri ini.

Azizan memberitahu, kerajaan India telah mengajak beliau untuk mengadakan lawatan kerja ke sana dan berjumpa dengan para pelabur bagi menerangkan bentuk kerjasama yang boleh dijalankan dengan mereka.

“Saya akan membawa perkara ini kepada Pusat Pelaburan Kedah untuk dikaji dan dipertimbangkan secepat mungkin.

“Banyak bidang baru terutamanya bioteknologi dan farmasi boleh diteroka dan boleh membawa keuntungan kepada kedua pihak,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika sidang akbar sempena kunjungan hormat Pesuruhjaya Tinggi India, Ashok K. Kantha yang mengadakan lawatan ke Pejabat Menteri Besar di Wisma Darul Aman di sini hari ini.

Azizan berkata, negeri ini mempunyai pelbagai keistimewaan terutamanya dalam bidang perindustrian, pelancongan dan sebagainya yang boleh dieksploitasi oleh para pelabur.

“Kita ada Taman Perindustrian Kulim yang lengkap dengan pelbagai prasarana untuk ditawarkan kepada pelabur manakala kita juga menyasarkan lebih ramai pelancong dari India melawat Kedah,” katanya.

Tambah beliau, kerjasama yang telah terjalin sejak dari dahulu mesti dipelihara dengan lebih erat bagi mewujudkan peluang-peluang baru yang boleh membawa faedah bagi kedua-dua negara.

Menurutnya, kerajaan negeri tidak mahu hanya tertumpu kepada satu negara sahaja untuk mengadakan kerjasama tetapi semua negara yang berminat amat dialu-alukan datang dan menjalinkan kerjasama.

Dalam pada itu, Ashok berkata, India dan Kedah telah lama mengadakan kerjasama dua hala dan beliau melihat negeri ini mempunyai potensi yang luas untuk diteroka bersama.

“Tahun lepas India melabur RM1 bilion di negara ini dan Kedah juga termasuk dalam senarai negeri yang mempunyai kerjasama pelaburan dengan India.

“Tahun ini kita mahu lebih banyak pelabur dari India dan Kedah untuk menjalin kerjasama dalam pelbagai bidang terutamanya bidang bioteknologi dan farmasi,” katanya.

Read More...

Presiden PAS cadang gagasan pakatan politik baru

Harakahdaily


Tue | Apr 01, 08 | 10:52:22 am MYT

Semalam semasa menghadiri program Himpunan Rakyat dan Munajat Perdana sempena kemenangan PAS di Selangor, di Stadium Malawati, Shah Alam, Presiden PAS Dato' Seri Tuan Guru Hj. Abd. Hadi Awang telah mencadangkan agar satu gagasan pakatan politik baru ditubuhkan bagi mendepani cabaran politik baru di Malaysia.

Barisan Rakyat yang terdiri dari pakatan PAS, PKR dan DAP yang telah diberikan mandat besar oleh rakyat dalam pilihan raya umum lalu wajar menghulurkan tangan kepada rakan-rakan dalam Barisan Nasional khasnya wakil-wakil rakyat Umno, MCA, MIC dan Gerakan agar bersama-sama samada secara bersendirian atau "en bloc" menyertai gagasan politik baru ini bagi membina Malaysia baru yang lebih selamat, sejahtera dan makmur buat rakyat Malaysia keseluruhannya.

Menurut Presiden PAS lagi ternyata hasil dari gelombang kebangkitan rakyat dalam PRU ke 12 lal, Barisan Nasional kini sudah semakin dipinggirkan rakyat dan sudah semakin tidak relevan dalam arus politik negara.

Oleh itu semua pihak perlu realistik dan menerima hakikat politik semasa ini dengan lapang dada. Dato Seri Tuan Guru Presiden mengharapkan melalui gagasan pakatan politik baru ini nanti dapatlah semua pihak bersatu dan sama-sama menyusun agenda dan hala tuju baru negara demi nasib dan masa depan semua rakyat tanpa mengira agama atau bangsa.

Presiden PAS turut menegaskan bahawa gagasan pakatan baru itu nanti perlulah memberi keutamaan kepada desakkan dan tuntutan rakyat iaitu antaranya adalah:

1) Menyemak semula dengan meminda atau menghapuskan mana-mana undang-undang dan peraturan yang zalim dan mendiskriminasi terutamanya Akta Keselamatan dalam Negeri (ISA), Akta Univerisiti dan Kolej Universiti (AUKU), Akta Rahsia Rasmi (OSA) dan yang seumpamanya.

2) Segera melakukan reformasi terhadap amalan demokrasi dalam negara dengan memulihkan proses pilihan raya di Malaysia sebagaimana yang dituntut rakyat dan badan-badan bukan kerajaan khususnya yang melibatkan bidang tugas dan operasi Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPR).

3) Memperkasa dan memberikan kebebasan kepada Badan Pencegah Rasuah (BPR) sebagai sebuah agensi pencegahan rasuah yang efektif dan tidak lagi mengamalkan pendakwaan berpilih.

4) Mengembalikan keyakinan rakyat terhadap badan kehakiman negara dengan memastikan ianya benar-benar bebas dan tidak tertakluk kepada mana-mana badan atau kuasa politik.

Adalah diharapkan cadangan ini dapat dipertimbangkan oleh semua pihak demi kebaikan dan kesejahteraan bersama.

ROSLAN SHAHIR BIN DATUK MOHD SHAHIR
Setiausaha Akhbar
Presiden PAS
1 April, 2008

Read More...

Projek besar dikaji semula – MB Baru digesa siasat ‘Monsoon Cup’, Pembangunan Pulau Duyong

Buletin Online
Ditulis oleh SM Noor
Tuesday, 01 April 2008

The image “http://buletinonline.net/images/berita1/duyong7.gif” cannot be displayed, because it contains errors.Kuala Terengganu, 31 Mac – Jaminan Menteri Besar Terengganu yang baru, Dato’ Ahmad Said untuk mengkaji semula pelaksanaan beberapa projek besar yang tidak memberi manfaat kepada rakyat, dialu-alukan (Foto: Marina di Pulau Duyong) Namun jaminan itu belum cukup tanpa tindakan memandangkan memang ada projek yang telah dipersoalkan disebabkan ia tidak mendatangkan faedah yang banyak kepada rakyat berbanding perbelanjaan.

The image “http://buletinonline.net/images/berita5/ybbkttggl.gif” cannot be displayed, because it contains errors.Demikian dinyatakan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri(ADUN), Bukit Tunggal, Dr Alias Razak ketika dihubungi oleh Buletin Online hari ini.

Beliau berkata isu berkaitan ‘Monsoon Cup’ pernah ditimbulkan oleh Jawatankuasa Pilihan Khas Dewan Rakyat Mengenai Integriti pada Julai tahun lalu yang menyatakan bahawa
penganjuran ‘Monsoon Cup’ adalah membazir dan tidak menguntungkan.

Beliau berkata walaupun beliau baru mewakili DUN Bukit Tunggal, banyak rungutan dan luahan yang beliau terima menyatakan tidak puas hati terhadap pembangunan Pulau Duyong.

Beliau berkata beberapa projek yang dilaksanakan bukan sahaja tidak memberi manfaat kepada penduduk tempatan malah menyusahkan mereka.

Antara lain menurut beliau adalah pembinaan Marina, pembinaan Kelab Teluk Warisan, apartmen dan kedai di pinggir sungai.

“Pembinaan Marina sudah lama siap tetapi tidak kapal layar yang berlabuh,

”lokasi itu asalnya adalah tempat nelayan menambat bot, sekarang tidak ada tempat bagi nelayan untuk menambat bot,” kata Dr. Alias.

The image “http://buletinonline.net/images/berita1/alursempit1.gif” cannot be displayed, because it contains errors. Beliau berkata pembinaan Marina itu juga menyebabkan alur laluan sungai menjadi sempit, ditambah lagi dengan tambunan pasir diseberang yang dikatakan untuk membangunkan ‘Pulau Warisan’.

Selain itu beliau berkata rakyat tempatan tidak mendapat faedah langsung dari pembinaan Kelab Teluk Warisan.

Justeru, beliau berkata kerajaan baru dibawah pimpinan Ahmad Said digesa memanggil satu siasatan dan membentangkan hasil siasatan kepada rakyat memandangkan isu Monsoon Cup dan Pembangunan Pulau Duyong telah lama diperkatakan.(Foto: kawasan alur sempi)

Projek Monsoon Cup, Pembangunan Pulau Duyong, Pulau Wan Man dan Masjid Kristal adalah projek-projek besar yang dimaksudkan oleh Menteri Besar yang baru untuk dikaji semula. Semua projek-projek tersebut terletak didalam kawasan Dewan Undangan Negeri Bukit Tunggal.

Read More...

Pelakon Yusni Jaafar meninggal dunia

Berita Harian


Allahyarhamah Yusni Jaafar

KUALA LUMPUR: Pelakon terkenal, Yusni Jaafar meninggal dunia awal pagi ini di Hospital Selayang akibat kegagalan hati.

Yusni, 63, menghembuskan nafasnya pada kira-kira jam 2.30 pagi.

Menurut anak keduanya Raja Ema kepada di sini hari ini, ibunya dimasukkan ke hospital itu pada 31 Januari lalu.


Katanya, jenazah ibunya dibawa balik ke rumah keluarga di 37, Jalan USJ 3/2, Taman Seafield Jaya, Subang Jaya, dekat sini dan disembahyangkan di Masjid USJ 15, pagi ini sebelum dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam USJ 21.

Yusni, anak kelahiran Tumpat, Kelantan meninggalkan lima cahaya mata.

Antara pencapaian allahyarham sepanjang bergelar anak seni ialah memenangi Pelakon Wanita Komedi Terbaik pada Pesta Filem Malaysia kelapan pada 1989.

SENIMAN melawat Yusni Jaafar semasa beliau terlantar di Hospital Selayang. (Dari kiri berdiri) Mustapha Maarof,A.R Badul,Wazata Zain dan kanan sekali M Daud (duduk) YAB Toh Puan Datuk Seri Utama Zurina Kassim isteri Gabenor Melaka serta Sukarni Jaafar sedang tunduk.

Lakonan terakhir allahyaram ialah dalam filem Cuci pada tahun lalu.

Filem pertama lakonannya ialah filem Panglima Badol pada 1978 dan sepanjang hayatnya berlakon dalam kira-kira 20 filem tempatan. - Bernama

Read More...

Rakyat bebas tegur, nasihati pemimpin - MB Kedah

Harakahdaily

Bashir Ishak

Mon | Mar 31, 08 | 12:48:18 pm MYT

ALOR SETAR,31 Mac (Hrkh) - Rakyat bebas untuk menegur atau menasihati pemimpin kerajaan negeri, kata Menteri Besar Kedah, Ustaz Azizan Abdul Razak.

ImageMenurutnya, pemimpin dan rakyat sama-sama bertanggungjawab untuk memastikan pentadbiran negeri ini berada dalam keadaan yang baik.

"Masalahnya sekarang hanya pemimpin yang menasihati rakyat sedangkan rakyat tak pernah berpeluang untuk menegur pemimpin.Kita sama-sama mempunyai 'accountability' untuk memimpin negeri ini.

"Sebab itulah pemimpin kena tanya rakyat dahulu sebelum membuat sesuatu keputusan yang membabitkan kepentingan ramai," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap di majlis meraikan pelantikan beliau sebagai Menteri Besar Kedah oleh Persatuan Bekas Pelajar Maktab Mahmud dan Persatuan Siswazah Timur Tengah Kedah.

Ustaz Azizan adalah bekas pelajar Maktab Mahmud di samping pernah juga menjadi tenaga pengajar di situ.

ImageDalam ucapannya juga, beliau berharap agar Maktab Mahmud dapat mempertingkatkan kedua-dua aspek kualiti dan kuantitinya.

Katanya, dalam keadaan dunia sedang menghadapi krisis ketamadunan, institusi pendidikan seperti Maktab Mahmud ini perlu diperkasakan untuk melahirkan generasi pelajar yang mampu mnguasai ilmu dan memanfaatkannya.

"Bukannya sekadar dinilai dari berapa A yang diperolehi, yang pentingnya kita lihat juga aspek pentarbiyahan dan disiplin untuk mereka berjaya di masa depan," ujarnya.

Majlis yang dihadiri kira-kira 800 orang bekas pelajar itu diadakan di Dewan Sultan Badlishah, Maktab Mahmud dekat sini Sabtu lalu.

Turut hadir di majlis tersebut ialah Mufti Kedah, Dato' Paduka Syeikh Hasbullah Abdul Halim, selaku Pengerusi Persatuan Bekas Sisiwazah Timur Tengah Kedah dan Pengerusi Yayasan Maktab Mahmud, Tan Sri Khalid Abdullah.

Beberapa orang pimpinan PAS Kedah yang hadir juga adalah bekas pelajar Maktab Mahmud seperti Exco Kerajaan Negeri, Ir Phahrolrazi Zawawi; Ahli Parlimen Pendang, Dr Hayati Othman dan YDP PAS Padang Terap, Dr Zawawi Ahmad. - mks.

Read More...

Barisan Rakyat Tawan Stadium Melawati !!!

edyesdotcom

Monday, March 31, 2008Buat pertama kali dalam sejarah, 25ribu umat Islam menunaikan solat isyak dan solat sunat hajat di Stadium Melawati Shah Alam. Buat pertama kalinya juga, ceramah perdana sebegini dianjurkan dalam dewan yang serba besar, suara azan berkumandang, bacaan Quran didengarkan.

Adalah menjadi suatu detik kegembiraan di mana tiada lagi kawalan polis untuk menghalang ceramah, tiada lagi 'patrol' car yang meronda, tidaklah para hadirin ditimpa air hujan lagi kerana ceramah kali ini berlangsung di dewan yang selama ini digunakan untuk sukan badminton, bola keranjang dan lain lain lagi yakni stadium tertutup, Stadium Melawati.

Jumlah kedatangan juga seperti yang dijangka memenuhi stadium ini dan seramai itu jugalah umat yang tak dapat masuk ke dalam stadium kerana tiada ruang lagi. InsyaAllah, di masa akan datang, kita sekali lagi akan berhimpun tetapi bukan lagi di Stadium Melawati, tentunya stadium yang boleh menampung 110ribu pengunjung iaitu Stadium Shah Alam.
Program berikutnya dijangka pada 3 Mei 2008 di stadium yang sama iaitu Stadium Melawati dan antara penceramahnya pula ialah Md Sabu !

Read More...

Geert Wilders - Kamu memusuhi Allah

Pas johor bahru

Geert Wilders..seorang politikus dari Belanda yang begitu bertegas menghina Islam melalui siri siri pembantaiannya terhadap kandungan ayat Al-Quran.


Sebelum si iblis ini sempat menghasilkan filem kontroversinya "Fitna" ini bajingan ini telah lama ingin mencalar imej Islam. Menjadi ahli perwakilan Parlimen di Belanda dia sudahpun mengundang kecelakaannya apabila berterus terang menyokong kakikatur Jyllands Posten yang menghina Rasullullah dengan memaparkannya secara berani dilaman peribadinya.

Tak cukup sekadar itu, dia jugalah yang menyarankan Al-Quran diharamkan di Belanda. Tanpa disedarinya survival Islam itu kekal malah semakin menyubur di Belanda lantas menambah kejakian puak kuffar ini lantaran dia sering dilihat meracau akan pernyataan ini:-

"Take a walk down the street and see where this is going. You no longer feel like you are living in your own country. There is a battle going on and we have to defend ourselves. Before you know it there will be more mosques than churches!"

Akhirnya untuk mengelak kemarahan muslimin khususnya di Belanda beliau tampil memberi pandangan agar sesiapa sahaja yang ingin menetap di Belanda kalaupun ingin menyimpan Al-Quran haruslah dikoyakkan sesetengah mukasurat, seakan ayat Al-Quran perlu diambil sesebahagian sahaja (macam kenal je perangai camnie). Lantaran itu bangkitlah ammarah sesetengah Negara Islam khususnya Tunisia, Maghribi dan Arab Saudi.

Kini keadaan parah seharusnya dirasakan ummah. Rasulullah yang dikasihi ummat Islam kini diserang batang tubuhnya apatahlagi saatnya suasana maulidurRasul masih lagi segar di ingatan seluruh umat Islam. Betapa dahsyatnya serangan musyrik kini, ayat suci Al-Quran yang semestinya bukan hak si bangsat ini untuk seenak-enaknya member huraian dengan meletakkan harapan agar kita muslimin setuju menurut tafsirnya..

Maka, dengan ini PASKJB mengajak seluruh umat Islam mengecam tindakan teramat biadap ini. Lakukan sebijak kalian apa sahaja untuk menggentarkan musuh kamu. Perkembangan Geert Wilders ini pasti dalam ingatan kami..
Ihzimhum wansurna alaihim.. Kau tewaskan mereka dan menangkanlah kami keatas mereka.

PAS bantah keras filem anti Islam Belanda - Presiden

Presiden PAS, Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang merakamkan bantahan sekeras-kerasnya terhadap sebuah filem Belanda terbitan Geert Wilders bertajuk 'Fitna' yang jelas memberikan gambaran buruk terhadap Islam dan menghina al Quran serta Nabi Muhammad s.a.w.

Filem tersebut turut menggambarkan Islam sebagai sebuah agama yang ganas, ujarnya dalam satu kenyataan yang disampaikan melalui Setiausaha Akhbarnya, Roslan Shahir Mohd Shahir semalam.

Presiden PAS merasakan filem yang tidak bertanggungjawab ini akan mencetuskan ketegangan antara masyarakat Islam dan bukan Islam dunia dan dengan itu mengesyorkan agar ianya tidak ditayangkan lagi.

Presiden PAS turut menyeru Pertubuhan Persidangan Islam (OIC), negara-negera Islam dan NGO serta badan dan petubuhan Islam lainnya mengenakan tekanan ke atas Belanda agar bertindak terhadap penerbit filem ini dan meyakinkan dunia Islam bahawa tindakan biadap seumpama ini tidak berulang lagi.

Tambahnya, PAS menghormati kebebasan berkarya, namun ia perlu ada had dan batasan, dan dalam hal filem Belanda ini ia ternyata tidak menghormati sensitiviti agama Islam dan penganutnya yang kini merupakan hampir separuh penduduk


Read More...

Kenyataan Akhbar Dari Persatuan Pengguna Islam Malaysia Berhubung Isu Penayangan ‘FITNA’ Yang Menghina AL-Quran.

muslim consumer

Monday 31 March 2008 - 12:04:31
Kenyataan Akhbar Dari Persatuan Pengguna Islam Malaysia Berhubung Isu Penayangan ‘FITNA’ Yang Menghina AL-Quran.

belanda.jpg


Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) membantah tindakan penayangan filem FITNA oleh ahli Parlimen Belanda, Geert Wilders yang secara terang – terangan menghina Al – Quran.


Tindakan biadap dan keji ini merupakan satu bentuk penghinaan terhadap umat Islam di seluruh dunia dan perlu dikutuk oleh semua masyarakat Islam di negara ini. Tindakan tidak bertanggungjawab serta boleh mengeruhkan keamanan dunia dan perhubungan di antara agama ini perlu dibantah oleh masyarakat pengguna Islam.

PPIM bersama dengan ahli Majlis Permuafakatan Antara NGO (MAPAN) menggesa masyarakat pengguna Islam di negara ini melancarkan boikot terpilih produk keluaran Belanda bagi menyuarakan bantahan secara aman terhadap penghinaan serta provokasi ke atas agama Islam.


Boikot terpilih ini diharapkan akan berjaya menghantar isyarat yang jelas kepada pihak yang berkenaan agar tidak melakukan perkara yang biadap ini kepada sesiapapun dan belajar menghormati sesama manusia demi mewujudkan masyarakat dunia yang cintakan keamanan.

Kempen Boikot 3 produk, terpilih ini Shell, Dutch Lady, Philips akan membolehkan semua masyarakat pengguna Islam di Malaysia dan seluruh dunia menyuarakan bantahan secara aman dan melakukan sesuatu bagi mengutuk serta membantah tindakan biadap serta terkeji ini.

Kempen boikot terpilih ini adalah juga sebagai tanda protes terhadap Ahli Parlimen Belanda Geert Wilders yang jelas menghina Islam secara terang – terangan. Tiada gunanya kita bersikap agresif bagi menyuarakan bantahan tetapi PPIM yakin boikot terpilih produk Belanda ini akan menghantar satu mesej yang jelas bahawa jangan mempermainkan sensitiviti dan maruah umat Islam. Justeru, masyarakat pengguna Islam di Negara ini perlu bangkit dan lebih bijak mempertahankan hak dan maruah kita dengan bijaksana.

Masyarakat pengguna Islam juga boleh mendapatkan maklumat lanjut berhubung produk keluaran Belanda dengan melayari laman web PPIM www.muslimconsumer.org.my atau menghubungi talian hotline kami di 019-3591000.

Read More...

Video Belanda Yang Menghina Islam

Tranungkite

Posted on Monday, March 31 @ 03:14:25 MYT by greenboc
Video Klip Oleh GB

Ahli Parlimen Belanda, Geert Wilders telah memulakan penayangan filem Fitna yang menghina Islam dengan memetik beberapa ayat Al-Quran dengan imej latar serangan pengganas. Video 15 minit itu disiarkan oleh liveleak.com dan disusuli kemudian penyiaran secara segmen oleh beberapa saluran televisyen Belanda.Untuk paparan lebih jelas

Read More...

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |