+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Monday, April 7, 2008

Video laknatullah bakar Al-Quran di Malaysia.

Assalamualaikum,

Saya terjumpa klip ni dalam Youtube....siapa agaknya dajal yang buat semua ni.....
Si sial ni guna user name kosuae.
Dia ni memang hina abis Islam.....berani betul dia buat klip bakar Al-Quran ni....memang laknatullah....Ada sapa-sapa yang boleh hack si pembuat ni lagi bagus.....
Firman Allah : Dan tidak akan redha Yahudi dan Nasrani sehingglah kamu mengikut agama mereka !

Ini bukti kedajalan perangai sesetengah yang begitu BERANI membuat perbuatan HINA KEJI TERKUTUK terhadap kitab suci ALLAH !

Orang ini patut DIBAKAR DI DUNIA oleh ALLAH sebelum azab lebih dahsyat di akhirat kelak !

Marilah kita mempertahankan agama dengan meningkatkan kasih sayang sesama umat Islam dan menyusun kekuatan dan membaiki kelemahan yang ada antara kita !!! Allahu Akbar !!!!

Read More...

‘Saya umpama Julia Roberts’ - Sufiah Yusof

Mymetro


LONDON: “Saya seperti seorang puteri, umpama aktres Julia Roberts dalam filem Pretty Woman,” kata Sufiah Yusof, mengenai layanan terhadapnya oleh mereka yang melanggannya.

Pelajar genius yang diterima belajar di Universiti Oxford pada usia 13 tahun itu mendakwa, dengan memperdagangkan tubuhnya dengan bayaran melebihi 1,000 paun sterling (RM6,373) semalam, dia menikmati hidup penuh glamor yang tidak pernah diimpikan ketika belajar.

“Pelanggan melayan saya seperti seorang puteri. Seorang daripada pelanggan dari London pernah membawa saya membeli-belah di Bond Street. Dia membelikan saya pakaian jenama Gucci hitam berharga RM4,461 dan kemudian membawa saya ke Selfridges untuk membeli beg tangan.

“Saya memilih beg Gucci berharga RM3,824. Seterusnya saya mengenakan pakaian baru dan memberikan layanan kelas pertama kepadanya. Hakikatnya, saya hidup dalam dunia penuh glamor,” katanya dalam akhbar News of the World.


Sufiah, bagaimanapun tidak menganggap pendidikannya dibazirkan, sebaliknya mendakwa ia menjadikannya lebih matang untuk memberi layanan terbaik kepada pelanggan.

“Mereka gembira kerana saya mampu memberi rangsangan terbaik untuk minda dan tubuh mereka. Pengalaman saya tidak dibazirkan. Malah, saya biasanya membawa kerja rumah atau mengulang kaji sebelum memenuhi temujanji,” katanya.

Sufiah mendedahkan pengalamannya sebagai pelacur kelas atasan yang memperoleh pendapatan RM828 sejam sambil belajar di peringkat sarjana selepas News of the World mendedahkan kegiatannya itu, minggu lalu.

Apapun, kisah itu amat menyedihkan bagi seorang pelajar pintar yang lari dari universiti pada usia 15 tahun kerana tidak lagi mampu bertahan dengan tekanan daripada bapanya, Farooq Yusof. Farooq pula kini dipenjara lapan tahun selepas mengaku bersalah mencabul dua remaja perempuan berusia 15 tahun.

Bagi Sufiah, karier barunya itu adalah jawapan kepada masalahnya.

“Ramai menganggap khidmat teman sosial pekerjaan keji tapi tidak bagi saya. Saya memiliki keinginan seks yang tinggi dan kini saya miliki apa yang saya inginkan. Hakikatnya, ramai lelaki melayan teman sosial lebih baik daripada teman wanita mereka.

“Malah, ada antara pelanggan saya kagum dengan minat saya dalam matematik. Saya pernah melayan seorang lelaki sambil bercerita mengenai matematik ketika melakukan seks,” katanya.

Yang penting baginya ialah dia kini boleh hidup mewah.

“Saya kini tidak perlu memikirkan mengenai wang. Saya benci dengan pandangan masyarakat yang menganggap khidmat teman sosial mengeksploit wanita kerana ia tidak benar,” katanya.

Semuanya bermula empat bulan lalu, ketika dia bekerja sebagai pembantu pentadbiran dengan pendapatan RM101,976 setahun di Manchester dan memiliki hutang kad kredit dan sewa bilik tertunggak RM22,307.

Sebaik ditawar pengurus sebuah agensi teman sosial dengan upah lumayan yang bakal diperoleh, Sufiah mula tergerak membuat kajiannya sendiri.

“Hidup saya hanya dipenuhi sistem pembelajaran yang begitu ketat dan saya kini ingin berhibur,” katanya.

Sufiah tidak melihat keburukan pelacuran, tapi menganggap dirinya seperti Belle De Jour, pelacur kelas atasan yang dilakonkan Billie Piper dalam sebuah drama televisyen.

“Saya sebelum itu sudah membaca buku Belle De Jour’s Diary of a London Call Girl dan kagum dengan pengalamannya. Apabila wanita yang berpakaian canggih meminta saya mempertimbangkan kerja sebagai teman sosial, saya berasa terpanggil untuk sekurang-kurangnya mengkajinya.

“Sebaik tiba di rumah, saya menyelidik pelbagai agensi di Internet dan menemui satu agensi yang kelihatan memiliki pendapatan profesional. Saya menghantar gambar dan mereka menempatkan gambar saya di laman web,” katanya.

Dua hari selepas itu, Sufiah ditawar pelanggan pertamanya.

“Saya berasa bimbang dan teruja pada masa sama. Saya memakai pakaian terbaik saya dan bertemu pelanggan saya dalam bar di Hotel Hilton. Saya jangka dia seorang yang tua, sebaliknya pelanggan pertama saya seorang lelaki kacak berusia lewat 20-an.

“Hakikatnya, saya pasti rela melayannya jika dia mendekati saya di sebarang tempat. Tapi, kali ini saya melakukannya dengan memperoleh bayaran. Saya pulang dengan RM1,593 di dalam beg tangan pada malam itu,” katanya. — Agensi

Read More...

Melayu alami krisis besar 2023?

Malaysiakini

Fathi Aris Omar | Apr 6, 08 5:10pm

kemaskini 10:45pm Presiden Universiti Islam Antarabangsa (UIA) Tan Sri Sanusi Junid meramalkan orang Melayu akan mengalami satu lagi krisis besar pada tahun 2023 selepas ketewasan teruk Umno dalam pilihanraya umum 2008.

"Ada tiga lagi pilihanraya umum - apakah orang Melayu akan hilang kuasa (pada 2023)?" katanya, mengulas keputusan pilihanraya umum 8 Mac, hari ini.

sanusi junidBekas setiausaha agung Umno itu mengemukakan "teori krisis 18 tahun" bangsa Melayu, yang terkini bermula pada 2005 selepas konflik yang memecahkan Umno pada 1987 hingga 1988.

Bercakap di majlis 'Fikir-fikirkan Bersama Tun Dr Mahathir' di sebuah hotel di Ampang, Sanusi berkata beliau mulai berasa cemas pada 2004 kerana meramalkan sesuatu yang buruk akan terjadi tidak lama lagi.

"Kalau saya cerita, tidak ada orang percaya," katanya.

Teori kitaran krisis bekas menteri besar Kedah itu dimulakan dengan peristiwa pemisahan empat wilayah orang Melayu di selatan Thailand pada 1887 daripada Semenanjung Tanah Melayu.

Katanya lagi, pada 1915, Johor menerima penasihat Inggeris dan bermulakan kempen menyuburkan semangat kenegerian di Tanah Melayu, antaranya dengan mencipta lagu negeri dan bendera negeri sehingga memecah-belahkan kumpulan-kumpulan masyarakat Melayu.

Pada 1933, muncul kemasukan pendatang Cina dan India secara lebih sistematik selepas kemerosotan besar ekonomi dunia, khususnya di Barat.

Kemudian, 1951, tidak lama selepas berdepan dengan Malayan Union dengan slogan "Hidup Melayu", Umno terpecah dua apabila ketua biro agamanya keluar parti dan melahirkan PAS.

Tambah Sanusi lagi, perpecahan itu akibat persaingan sengit antara Ahmad Fuad dengan Tunku Abdul Rahman untuk merebut jawatan presiden Umno. Ahmad tewas dengan 46 undi.

"Kemudian 1969, kecelakaan lagi. Kita hampir-hampir hilang kuasa. PAS mula mengkafirkan Umno (menjelang pilihanraya umum tahun itu)," katanya.

Teorinya itu diselang seli dengan kritikannya pada presiden Umno kini dan perdana menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi yang sekarang terpaksa bergantung pada sokongan BN di Sabah dan Sarawak selepas pengundi di Semenanjung menolak parti itu.

"Nasib baik ada pemimpin bumiputera yang baik di Sabah dan Sarawak," kata bekas menteri pertanian itu.

"Kita hendak bercakap besar atau tidak? Kita sendiri sudah tidak bernafas di Semenanjung."

Beliau juga menegur Abdullah yang dianggap cuba mengelak daripada berdepan dengan masalah sebenar. "Bukan kita lari, tutup telinga. Waktu ada masalah, kita berdepan dengan masalah," katanya.

Sanusi berkata, beliau seharusnya menjadi orang tengah antara Dr Mahathir dengan Abdullah untuk menyelesaikan masalah antara dua tokoh negara itu tetapi akhirnya gagal berbuat demikian.

"(Laporan) masalah (dari Abdullah) tidak sampai. Saya sendiri tidak boleh bercakap dengan Tun (Dr Mahathir)," katanya.

umno 2007 khairy jamaluddin 061107 03"Saya sekarang presiden UIA. Dah tidak lama (pegang jawatan itu) dah. Mati syahid di situ, alhamdulillah," katanya, disambut ketawa hadirin.

Mengulas tentang menantu perdana menteri Khairy Jamaluddin, Sanusi berkata terdapat sebilangan mahasiswa yang memalukan universitinya sendiri.

"Universiti (Oxford) pintar, (tetapi) budak-budaknya tidak pandai," katanya.

Sebelum itu beliau berkata orang Melayu tidak senang dengan seseorang yang sombong. "Orang Melayu marah kepada mereka yang action (berlagak), konon mengaji di Oxford," katanya, dengan sorakan kuat para hadirin.

Beliau juga menyalahkan stesen televisyen RTM yang menyiarkan rakaman Anwar menari dan menyanyi secara bertubi-tubi menjelang pilihanraya umum baru-baru ini.

"Pada asalnya ditolak (oleh pengundi), kemudian (Anwar) diterima kerana kerenah media massa, tidak pandai mengendalikan media massa," tambah Sanusi.

Kira-kira 600 penyokong Umno, termasuk beberapa pemimpin lama, menyertai majlis tersebut.

Selain Dr Mahathir, turut berucap di majlis itu penganjur majlis, ketua cawangan Umno Pusat Bandar Taman Cempaka, Syed Saifuddin Syed Harman.

Read More...

PM jawab balik tuduhan

ABDULLAH semasa sidang akhbar yang turut dihadiri Najib
di PWTC semalam.

Kosmo

KUALA LUMPUR - Presiden UMNO, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi yang sebelum ini menegaskan tidak tunduk kepada desakan supaya meletakkan jawatan, semalam dengan lantang dan tegas menjawab kritikan-kritikan yang dilempar terhadapnya oleh mantan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Ketika bercakap pada sidang akhbar selepas Majlis Penerangan bersama Presiden UMNO mengenai keputusan pilihan raya umum lepas, Perdana Menteri yang lazimnya bersikap berdiam diri terhadap kritikan Dr. Mahathir, memberi isyarat sebaliknya.

Abdullah mengakui Tun Dr. Mahathir sebagai mantan Perdana Menteri memang mempunyai kekuatan dan pengaruh, tetapi beliau menyifatkan tokoh veteran UMNO itu telah menyalahgunakan kekuatannya sehingga merugikan parti.

"Tun Mahathir kata dia kuat, tetapi beliau telah menyalah gunakannya. Dulu masa kita (BN) menang pada pilihan raya 2004, beliau berkata kuat sangat, tak boleh, tak elok, kena ada pembangkang.

"Apabila keputusan pilihan raya 2008 pembangkang naik (menang 82 daripada 222 kerusi Parlimen) kita ingat dia nak celebrate (raikan), tapi kita kena hentam pula. Mengapa jadi begini?" soal Abdullah.

"Menang banyak tak boleh, dan menang sikit pun tak boleh," katanya.

Ketika ditanya sama ada beliau akan berlawan dengan Dr. Mahathir daripada nada kenyataannya itu, Abdullah berkata: "Saya bercakap apa yang perlu saya cakap, dan saya tidak bercakap apa yang saya tidak perlu bercakap."

Abdullah juga menjawab tuduhan kononnya beliau merupakan pemimpin yang 'lembik' dan membiarkan segala-galanya diputuskan oleh menantunya, Khairy Jamaluddin.

"Masa saya (memerintah) tidak ada kebebasan, tetapi (dalam masa yang sama) kata saya lembik. Takut kat Si Lembik?" tanya beliau.

"Yang lain bodoh belaka, Khairy saja pandai," katanya merujuk kepada tuduhan Dr. Mahathir bahawa Abdullah membiarkan dirinya dipengaruhi oleh menantunya dalam membuat keputusan dan mentadbir negara.

"Tuduhan ini dibuat tanpa batasan dan terus hentam saja," kata beliau.

Abdullah berkata, semasa Dr. Mahathir menjadi Perdana Menteri, kerajaan mengenakan sekatan tertentu termasuk meminta akhbar tidak menyiarkan gambar bekas Perdana Menteri, Allahyarham Tun Hussein Onn.

Menyentuh tentang Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah yang telah menawar diri bertanding jawatan Presiden pada pemilihan UMNO, Disember depan untuk memulihkan parti itu, Abdullah berkata, pemimpin Kelantan tersebut perlu melihat dirinya sendiri dan apa yang menyebabkan BN gagal merampas semula negeri itu daripada Pas.

"Selama Pas menguasai Kelantan ada sekali beliau cuba bawa balik supaya BN menjadi kerajaan, itu pun gagal juga," katanya.

Abdullah berkata, beliau juga dimaklumkan bahawa Tengku Razaleigh tidak membantu BN Kelantan pada pilihan raya umum 8 Mac lalu.

Beliau juga menegaskan bahawa hubungan beliau dengan timbalannya, Datuk Seri Najib Razak tidak mempunyai apa-apa masalah.

Beliau berkata, Najib adalah pengganti beliau apabila tiba masanya. - Bernama

Read More...

Abdullah selar pengkritik

Berita Harian

Oleh Anwar Hussin dan Mohamad Farid Noh


BERI PENJELASAN: Abdullah menyampaikan amanat kepada 1,000 Ketua Penerangan Umno pada Majlis Penerangan Bersama Presiden Umno di PWTC, semalam.

Pihak buat pelbagai tuduhan tidak bertanggungjawab, ada kepentingan peribadi

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi semalam menyelar sikap dan tindakan Tun Dr Mahathir Mohamad, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Tengku Razaleigh Hamzah, yang disifatkan tidak bertanggungjawab semata-mata untuk mencapai kepentingan peribadi masing-masing.

Perdana Menteri yang sebelum ini menegaskan tidak akan tunduk terhadap desakan supaya meletakkan jawatan, juga dengan lantang menjawab pelbagai kritikan yang dilemparkan terhadap kepemimpinannya, terutama berhubung prestasi Umno dan Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum lalu.

Abdullah yang juga Presiden Umno menegaskan, beliau wajar bersuara selepas rakyat mahukannya mempertahankan diri daripada pelbagai tuduhan yang tidak berasas.


Katanya, Dr Mahathir sering menghentamnya dengan pelbagai tuduhan seolah-olah beliau (Dr Mahathir) tidak pernah melakukan kesalahan.

"Kononnya pada zaman saya tidak ada kebebasan, semua orang takut dan ada yang kata saya ini lembik, tetapi (dalam masa yang sama) takut pula pada si lembik," katanya pada sidang media selepas Majlis Penerangan Bersama Presiden Umno, yang pertama diadakan sejak Pilihan Raya Umum Ke-12 8 Mac lalu.

Taklimat selama 90 minit yang diadakan secara tertutup di Dewan Tun Hussein Onn, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) itu dihadiri lebih 1,000 Ketua Penerangan Umno bahagian, Wanita, Pemuda dan Puteri serta ahli Majlis Tertinggi (MT). Hadir sama, Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.
Abdullah mengakui Dr Mahathir memang mempunyai kekuatan dan pengaruh, tetapi menegaskan bekas Perdana Menteri itu menyalahgunakan kekuatannya sehingga merugikan parti.

"Tun Mahathir kata dia kuat, tetapi beliau menyalahgunakannya. Dulu masa kita (BN) menang pada pilihan raya 2004, beliau berkata kuat sangat, tak boleh, tak elok, kena ada pembangkang.

"Apabila keputusan pilihan raya 2008 pembangkang naik (menang 82 daripada 222 kerusi Parlimen), kita ingat dia nak celebrate (raikan), tapi kita kena hentam pula. Mengapa jadi begini?

"Menang banyak tak boleh dan menang sikit pun tak boleh... (jadi) apa yang boleh?" katanya mempersoalkan keikhlasan Dr Mahathir mengkritik kepemimpinannya.


Ditanya sama ada beliau akan berlawan dengan Dr Mahathir, Abdullah berkata: "Saya bercakap apa yang perlu saya cakap dan saya tidak bercakap apa yang saya tidak perlu bercakap."

Mengenai dakwaan Dr Mahathir yang beliau terlalu berkuasa sehingga anggota Kabinet dan MT Umno tidak berani bersuara, Abdullah berkata ketika pemerintahan bekas Perdana Menteri itu, pelbagai sekatan dan arahan dibuat oleh Dr Mahathir.

"Selepas Dr Mahathir mengambil alih pemerintahan daripada Tun Hussein Onn, bekas Perdana Menteri itu terus mengarahkan wartawan supaya tidak menyiarkan berita dan gambar Hussein.

"Saya tahu, bukan saya tidak tahu... orang tertentu ditekan oleh akhbar. Ini arahan daripadanya... ia berlaku dari semasa ke semasa dan Dr Mahathir masih melakukan perbuatan sama dengan cuba menjatuhkan kepemimpinannya," katanya.

Abdullah secara sinis juga berkata, semua menteri seolah-olah bodoh dan hanya menantunya, Khairy Jamaluddin saja yang pandai.

"Tuduhan ini dibuat tanpa batasan dan terus hentam saja," katanya menjawab tuduhan kononnya beliau membiarkan dirinya dipengaruhi oleh Khairy dalam membuat keputusan dan mentadbir negara.

Mengenai usaha Anwar untuk memancing 30 Ahli Parlimen BN Sarawak menyertai pakatan pembangkang pula, Abdullah berkata itu adalah perbuatan keji dan bersifat rasuah.

Beliau menegaskan perbuatan keji Anwar itu tidak didorong sebab lain, kecuali kerana cita-citanya untuk menjadi Perdana Menteri.

"Ini dilakukan semata-mata kerana ketua mereka hendak menjadi Perdana Menteri. Jika mereka menggunakan wang, ini adalah satu perbuatan rasuah.

"Dia akan cakap dan buat apapun, tapi ini satu rasuah jika pendekatan yang akan diambil menggunakan wang. Pada saya, ini perbuatan keji kerana tidak mengiktiraf hakikat bahawa Ahli Parlimen yang menang adalah atas kehendak rakyat," katanya.

Abdullah berkata, Anwar yang dikatakan sedang berusaha memujuk Ahli Parlimen BN menyertai pembangkang, memang tidak sabar-sabar untuk menjadi Perdana Menteri.

Katanya, ketika menjadi Timbalan Perdana Menteri, pemimpin pembangkang itu menyifatkan dirinya sebagai pemimpin alternatif dan kini menganggap dirinya sebagai 'leader in waiting'.

"Biarlah dia menunggu," katanya.

Ditanya sama ada beliau mempunyai peranan dalam pembebasan Anwar daripada hukuman penjara, Abdullah berkata keputusan itu dibuat mahkamah dan beliau langsung tidak terbabit.

"Kerja itu saya tidak buat, orang lain saya tidak tahulah," katanya merujuk keputusan Mahkamah Persekutuan pada September 2004 membebaskan Anwar daripada tuduhan meliwat selepas menjalani hukuman penjara enam tahun kerana kesalahan menyalahgunakan kuasa.

Mengenai kecaman Tengku Razaleigh dan hasratnya untuk bertanding jawatan Presiden Umno dalam pemilihan parti pada Disember ini, Abdullah berkata Ahli Parlimen Gua Musang itu perlu menilai dirinya terlebih dulu.

"Dialah yang menyebabkan Umno kalah. Dialah yang menyebabkan Kelantan jatuh kepada Pas (ketika Tengku Razaleigh bersama Semangat 46 pada Pilihan Raya Umum 1990)," katanya.

Malah, katanya, Tengku Razaleigh tidak pernah membantu Umno Kelantan dalam usaha merampas kembali Kelantan daripada Pas.

Abdullah berkata, satu daripada kerusi DUN dalam kawasan Parlimen Tengku Razaleigh, iaitu Galas, juga jatuh ke tangan pembangkang dalam pilihan raya umum lalu.

Read More...

Harga minyak rendah tapi kualiti baik

kosmo

KUALA LUMPUR - Jika orang yang beranggapan cadangan menstrukturkan semula harga petrol hanya akan menyebabkan pengguna dibekalkan minyak bermutu rendah ekoran harganya yang dijangka lebih murah, ia nyata meleset.

Ini kerana, petrol jenis RON 95 dan RON 99 yang bakal diperkenalkan adalah jenis yang berkualiti dengan campuran Aromatik Hidrokarbon bagi tujuan mempertingkatkan proses pembakaran dalam enjin.

Kehadiran Aromatik Hidrokarbon itu mampu meningkatkan kuasa dan memanjangkan hayat kereta tetapi yang lebih penting ialah ia dijual pada harga lebih murah memandangkan kerajaan bersedia menambah subsidi terhadap minyak baru itu.

Menurut Pensyarah Jabatan Kimia, Fakulti Sains Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Prof. Dr. Wan Azli Wan Abu Bakar, petrol jenis itu digunakan untuk menggantikan kandungan plumbum selepas penggunaanya didapati mencemarkan persekitaran.

"Aromatik Hidrokarbon akan berfungsi untuk menggalakkan pembakaran petrol sekali gus melicinkan sistem kerja enjin kereta. Ini secara langsung akan mempertingkatkan prestasi enjin," katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam.

Beliau mengulas mengenai cadangan kerajaan untuk memperkenalkan petrol jenis RON 95 dan RON 99 bagi menggantikan petrol sedia ada jenis RON 92 dan RON 97.

Ditanya mengenai cadangan kerajaan itu, Wan Azli berkata, ia adalah langkah bagus kerana pengguna berpeluang menggunakan petrol yang lebih berkualiti pada harga lebih murah.

Sementara itu, Editor Majalah Kereta, Irwan Asri juga memuji langkah ke hadapan itu walaupun ia agak terlewat berbanding sesetengah negara lain seperti Singapura.

"Pengguna bukan sahaja inginkan minyak yang murah tetapi juga mahu minyak yang berkualiti tinggi.

"Petrol RON 95 lebih baik kualitinya berbanding RON 92 manakala RON 99 pula adalah jenis yang paling berkualiti dan sesuai bagi kereta mewah,'' katanya.

Menurutnya, kereta import khususnya daripada Amerika Syarikat dan Eropah sekarang telah menetapkan kenderaan mereka hanya boleh menggunakan petrol tanpa plumbum.

Read More...

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |