+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Saturday, June 28, 2008

Sumpah Si Ezam

Edeyesdotcom

“Dengan nama ALLAH saya tinggalkan Anwar atas prinsip sebagai seorang Muslim yang berpegang kepada prinsip Islam yang tidak membenarkan saya membantu beliau menjadi pemimpin dalam apa cara sekalipun,”


Sumpah Ezam si penyelamat bangsa+t.

edyes wrote:

Dengan nama ALLAH, saya cabar Ezam untuk tidak berselindung, tidak main sembunyi-sembunyi, dan tidak main kotak kotak melainkan fakta dan kenyataan.

Mengapa perlu berselindung wahai Ezam, mengapa perlu tunggu? Jika benar DSAI tidak layak menjadi PM atas sebab-sebab yang kau tahu, adalah menjadi kewajipan untuk menyampaikan kepada semua rakyat biarpun ianya penuh keaiban. Jika aib yang dilakukan, maka layaklah seseorang itu diaibkan kerana rakyat tidak wajar menerima si aib sebagai pemimpin.

Jika benar DSAI tidak boleh dibiarkan menjadi PM, sila buktikan dengan bukti, bukan bukti dengan kata-kata, bukan bukti dengan sumpahan, tetapi bukti yang membuatkan seluruh rakyat menolak kepimpinan Anwar. Jika itulah musibat engkau Ezam, ingin melihat kejatuhan seorang pemimpin pembela bangsa.

Kalaupun betul engkau bersumpah, mengapa dulu ketika setia bersama DSAI tidak kau dedahkan segalanya? Kenapa sesudah masuk UMNO baru nak bersumpah macam ni. Adakah ini bermakna selama ini kau bersubahat dengan orang yang kau tuduh? Fasik sungguh.

"Jika datang kepada kamu seorang yang FASIK membawa sesuatu berita, hendaklah kamu selidik terlebih dahulu, semoga kamu tidak menghukum sesuatu kaum dengan sebab kejahilan kamu (atas perkara yang disampaikan itu)
"

Engkau juga jangan lupa Ezam, jika politik Dato Seri Anwar Ibrahim berkubur sekalipun, Semangat Reformis dalam setiap diri kami tetap berkobar. Kami akan pastikan engkau bersama UMNO hancur lebur ditelan arus tsunami rakyat !

Tiada yang aku nampak selain kepentingan peribadi disebalik akuan sumpah ini.

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |