+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Wednesday, April 9, 2008

Idris Jusoh tolak jadi Exco: MB Terengganu

Berita Harian

KUALA TERENGGANU: Menteri Besar Datuk Ahmad Said berkata beliau menawarkan bekas Menteri Besar, Datuk Seri Idris Jusoh untuk menganggotai barisan Exco baru kerajaan Terengganu tetapi menolaknya kerana mahu memberikan tumpuan terhadap kawasannya.

“Saya buat tawaran kepada beliau (menjadi Exco)...dia (Idris) tak nak kerana nak berehat selain hendak tumpu pada kawasan,” katanya ketika ditanya sama ada beliau menawarkan jawatan itu kepada Idris yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Jertih.

Ahmad berkata demikian kepada pemberita selepas mengumumkan senarai portfolio 10 Exco kerajaan negeri, yang mengangkat sumpah jawatan di Istana Maziah di sini, pagi ini dan portfolio yang dipegangnya.


Sebelum itu, beliau mempengerusikan mesyuarat pertama Exco kerajaan negeri di Wisma Darul Iman, di sini.


Ditanya mengenai kedudukan bekas Exco pada penggal lalu yang kini dilantik sebagai Timbalan Pengerusi Exco, Ahmad berkata, perkara itu adalah biasa dalam politik.

“Biasalah, ada menteri jadi timbalan menteri...ada Ketua Menteri, bila pergi ke (kerajaan) Pusat jadi Setiausaha Parlimen. Dalam politik ini ada naik dan turun...itu biasa,” katanya.

Dua bekas Exco yang kini dilantik sebagai timbalan pengerusi Exco ialah Adun Ajil, Datuk Rosol Wahid dan Datuk Din Adam (Adun Bukit Besi).

Rosol dilantik sebagai Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Luar Bandar, Usahawan dan Koperasi manakala Din sebagai Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Perpaduan dan Hal Ehwal Pengguna negeri.

Pada penggal lalu, Rosol adalah Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Islam Hadhari dan Kebajikan sementara Din memegang jawatan Pengerusi Jawatankuasa Kebudayaan, Belia, Sukan dan Badan Bukan Kerajaan negeri. - Bernama

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |