+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Wednesday, July 30, 2008

DAP melabel Tajol sebagai 'dinosaur'

Berita Harian

GEORGETOWN:
DAP menyifatkan pelawaan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Perak, Datuk Seri Mohd Tajol Rosli Ghazali kepada Pas untuk membentuk kerajaan negeri berasaskan politik perkauman.

Setiausaha Agungnya, Lim Guan Eng yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang, berkata politik perkauman sudah ketinggalan zaman dan sudah ditolak di seluruh dunia.

Beliau juga melabel Mohd Tajol simbol 'dinosaur' yang hidup di zaman moden ketika landskap politik di seluruh dunia sudah bersifat kepelbagaian kaum.

"Tajol Rosli memang seperti itu. Dia masih bermain dengan politik perkauman sedangkan dunia sudah berubah," katanya selepas merasmikan Penang Radio Frequency Cluster, di Bayan Baru, di sini, semalam.

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |