+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Tuesday, April 21, 2009

Harga ayam turun 10 sen

Utusan Online

KUALA LUMPUR 20 April - Persekutuan Persatuan-Persatuan Penternak Malaysia (PPPM) mengumumkan penurunan sebanyak 10 sen harga ayam hidup dan juga harga borong ayam hidup berkuat kuasa hari ini.

Harga ayam hidup kini dijual dengan harga RM3.60 sekilogram (harga terdahulu RM3.70), manakala harga borong ayam hidup pula RM4.30 daripada RM4.40.

Menurut kenyataan PPPM yang dikeluarkan di sini hari ini, harga runcit ayam hidup pula menurun daripada RM5.10 sekilogram kepada RM5 sekilogram.

Harga borong ayam yang siap dipotong pula ialah daripada RM5.20 kepada RM5.05 sekilogram dan harga runcit ayam yang siap dipotong (standard) berserta kaki, kepala, hati dan hempedal pula menjadi RM5.90 daripada RM6 sekilogram.

Kata kenyataan itu lagi, harga runcit ayam yang siap dipotong (super) tanpa kaki, kepala, hati dan hempedal pula menjadi RM6.60 daripada RM 6.70 sekilogram.

Selain itu, harga runcit ayam siap dipotong dengan sijil Tanda Kesihatan Veterinar (VHM) (super) tanpa kaki, kepala, hati dan hempedal menjadi RM7 daripada RM7.40 sekilogram.

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |