+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Monday, April 19, 2010

Gambar Zaid Ibrahim Minum Arak? Superimpose?

Tranungkite

Posted on Monday, April 19 @ 00:34:11 PDT
Dilulus untuk paparan oleh
CyberSniper
Analisis Isu
Oleh: Pemerhati

GAP telah menyiarkan gambar Zaid Ibrahim yang dikatakan peminu arak tegar. Namun gambar yang di siarkan hanyalah gambar Zaid Ibrahim bersama botol arak. Bukannya sedang meminum arak. Mungkin gambar yang meminum arak masih di simpan untuk dijadikan senjata terakhir.

Yang bermain diminda pemerhati, adakah ia sekadar gambar superimpose? Forum TKO ada pendedahannya...gambar ini dikirimkan kepada gap oleh 'sumber dalaman pkr' .

Tulisan poyang dalam forum TKO

Kawan pikir ada baiknya dihentikan penyebaran gambar zaid yang dikatakan sedang pegang botol kerana gambar tersebut sah dipalsukan.

Gambar tersebut diambil daripada portal http://www.thenutgraph.com/man-of-a-hundred-contradictions dan gambar asal itu tidak ada pun Zaid memegang botol apa-apa.
Inilah gambar asal tersebut:


Kawan bukan penyokong Zaid tetapi perkara ini ternyata tidak tepat dan boleh masuk dalam bab fitnah kot....

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |