+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Friday, April 23, 2010

Heret Anwar takut terdedah APCO, Israel

Harakahdaily

Ali Hashim


PULAU PINANG, 23 April: Tindakan Umno mengheret Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Parlimen adalah satu perancangan yang telah dilakukan bagi tujuan untuk mematahkan usaha Anwar mendedahkan segala kebenaran yang jelas terbukti dijalinkan oleh kepimpinan negara dengan APCO Worldwide yang mempunyai hubungan dengan zionis Israel.

Menurut Timbalan Pengerusi Angkatan Muda Keadilan Pulau Pinang, Sim Tze Tzin, apa yang direncanakan oleh Umno/BN untuk menyekat kebebasan yang ada pada Ketua Pembangkang.

Katanya, ia juga bagi mengaburi mata rakyat seolah-olah Anwar berada di pihak yang salah walaupun pada hakikatnya kebenaran yang dibawa oleh Anwar itu adalah satu pendedahan yang jelas dan nyata.

"Kita juga hairan dengan tindakan pemimpin BN yang begitu gentar dan takut apabila isu APCO Worldwide ini mendapat pendedahan yang meluas di kalangan rakyat,” ujarnya.

Tambahnya, apa yang lebih menimbulkan keraguan kenapa mereka mesti melenting dan melatah sehinggakan membawa usul di Parlimen bagi menyekat kebebasan yang ada pada seseorang Ahli Parlimen mendedahkan keburukan demi kebaikan rakyat dan negara ini.

Menurutnya, itu bukti jelas bahawa Umno dan BN adalah sebuah kerajaan yang tidak layak untuk menerima sokongan daripada rakyat negara ini bagi meneruskan pemerintahan dalam negara.

“Sejajar dengan itu maka rakyat haruslah menolak Umno dan BN daripada terus menipu mereka dengan pelbagai akta dan sistem undang-undang yang tidak adil yang mereka ciptakan semata-mata untuk manfaat mereka sendiri," katanya.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas Dewan Rakyat yang meluluskan usul membawa Anwar ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Parlimen, semalam.

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |