+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Monday, September 29, 2008

Salam Aidilfitri....bulatkan tekad, teruskan berjuang....

Salam untuk semua,

Hari ini sudah 29 hari kita berpuasa di bulan Ramadhan yang mulia ini. Sedar tak sedar lusa umat Islam di Malaysia akan menyambut Hari Raya Aidilfitri. Kepada yang masih lagi merasa bahang bulan Ramadhan, akan menyambung lagi puasa di bulan Syawal pula iaitu dengan berpuasa enam. Suasana politik juga seakan reda sebentar seperti menangisi pemergian Ramadhan dan meraikan kedatangan Syawal. Terpulang kepada kita merasakan bagaimana puasa Ramadhan kita pada tahun ini. Ada yang sekadar puasa lapar dan dahaga tanpa melakukan amal ibadat yang lain. Ada yang dapat berpuasa dan meningkatkan lagi keimanan di bulan Ramadhan kali ini dan tak kurang juga yang begitu khusyuk dan tekun menjalankan ibadat suruhan Allah ini tanpa mengira bulan, dan inilah orang-orang yang sepatutnya meraikan kemenangan Syawal. Tetapi, bagi mereka pemergian Ramadhan adalah satu yang perlu ditangisi kerana mereka tidak tahu sama ada boleh berjumpa lagi Ramadhan yang akan datang nanti.

Tukar kerajaan.

16 Ramadhan yang lalu kita begitu menantikan pertukaran kerajaan pusat seperti diwar-warkan oleh DSAI. Tetapi, kita hanya merancang dan Allah juga maha perancang. Awal lagi saya menjangkakan pertukaran kerajaan agak sukar untuk dilakukan pada 16 Sept lalu keran beberapa faktor selain dari faktor teknikal iaitu parlimen bercuti pada bulan puasa ini. Tetapi, tarikh ini yang dikatakan retorik dan angan-angan DSAI oleh pemimpin BN rupanya begitu ditakuti oleh Pak Lah dan suku-sakatnya. Masakan ahli parlimen dihantar ke Taiwan dengan alasan membuat lawatan sambil belajar tentang pertanian di sana. Di bulan yang mulia inilah juga ahli parlimen kita menyibukkan diri di negara yang majoriti rakyatnya tidak berpuasa. Buat apa menyibukkan diri ke sana?? Apa tidak boleh ke buat bulan lain. Walaupun kerajaan menafikan ianya ada kaitan dengan isu lompat parti, tapi umum tahu, kerajaan Pak Lah begitu takut dengan tarikh yang dikatakan tipu oleh Pak Lah ini. DSAI sebaliknya lebih nampak tenang dengan menganjakkan tarikh pertukaran kerajaan ini dari satu tarikh ke satu tarikh yang lain. Ya...memang ada rakyat yang muak, yang kononnya tidak percaya lagi akan retorik DSAI ini. Itu telahan rakyat yang tidak mempunyai semangat juang yang tinggi. Mereka umpama lalang yang sentiasa mengikut tiupan angin. Bagi saya, tidak kira bila, kerajaan Pak Lah mesti ditukar. Esok, lusa, bulan depan, tahun depan..kerajaan BN ini perlu ditukar!!!Itu muktamad.

Salam Aidilfitri, teruskan berjuang.

Sempena menyambut Aidilfitri ini saya mengambil kesempatan untuk meminta maaf daripada semua pembaca dan pengunjung web blog Tau Takpe ini. Bulatkan tekad, teruskan berjuang sehingga kerajaan BN ini turun dan digantikan dengan kerajaan yang lebih telus dan amanah. Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin. Bersua lagi selepas Hari Raya nanti.

Wassalam......

-------------------------------------------------
catatan orangkita : 29 Sept 2008, 2040 pm
http://sangpemantau.blogspot.com/
-------------------------------------------------

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |