+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Thursday, May 29, 2008

BMC: Penduduk buang semula benteng

Malaysiakini

May 29, 08 11:50am

Penduduk Bandar Mahkota Cheras (BMC) telah membuang semula benteng yang dibina oleh syarikat konsesi tol, Grand Saga, yang menutup jalan yang mengelak tol di Lebuhraya Cheras-Kajang, malam tadi.

Ini merupakan kali ketiga batu benteng yang dibina di jalan tersebut, dibuang oleh penduduk di situ.

Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar yang turut berada di situ pada kira-kira jam 7.30 malam, memberi lampu hijau kepada penduduk untuk mengalihkan batu benteng tersebut.

Pada penduduk selesai mengalihkan batu benteng di jalan tersebut pada jam 9.30 malam.

Pihak polis, yang sebelum ini didakwa menyebelahi syarikat konsesi itu, memantau keadaan ketika penduduk mengalihkan batu benteng yang menutup jalan tersebut.

Khalid juga memberi amaran kepada Grand Saga supaya jangan membina semua benteng menutup jalan tersebut.

Selasa lalu, kira-kira 12 penduduk cedera serius dalam satu pergaduhan yang berlaku ketika Grand Saga membina semula benteng tersebut.

Penduduk menuduh syarikat konsesi tol itu mengupah ‘samseng' yang bersenjatakan kayu untuk menghalang mereka mengalih batu benteng di situ.

Menurut Bernama, polis telah menjalan siasatan untuk mengesan ‘samseng' yang membelasah penduduk terbabit.

Sekumpulan penduduk BMC pergi ke Parlimen hari ini untuk menemui Menteri Kerja Raya, Datuk Mohd Zin Mohamed.

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |