+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Saturday, May 31, 2008

Ahli Parlimen disyor hadiri kursus induksi

Utusan Online

KUALA LUMPUR 29 Mei - Seorang ahli Dewan Negara hari ini mencadangkan supaya Ahli Parlimen menghadiri kursus induksi berhubung tatacara dan tatasusila berikutan kelakuan mereka yang memalukan sejak bermulanya persidangan.

Senator Datuk Idris Buang berkata, kursus itu perlu merangkumi pelbagai aspek termasuk cara bercakap dan berpakaian supaya gelaran 'Yang Berhormat' bersesuaian dengan mereka.

''Ini kerana, jika kita lihat sebelum ini, tingkah laku Ahli Parlimen sangat memalukan. Anak-anak kecil kita tengok pun tidak eloklah.

''Kita berada dalam Parlimen tetapi tingkah laku kita tidak menunjukkan kualiti yang sepatutnya.

''Oleh demikian, diharapkan kementerian yang berkenaan dengan Parlimen akan menganjurkan kursus induksi supaya Ahli Parlimen akan lebih berhemah terutama ketika berbahas," katanya.

Idris berkata demikian ketika membahaskan titah ucapan diraja pada sidang Dewan Negara hari ini.

Beliau berkata, kursus itu sangat penting memandangkan Malaysia sebuah negara majmuk dan mempunyai pelbagai budaya serta bahasa.

''Tetapi tingkahlaku Ahli Parlimen yang ditunjukkan boleh menjejaskan imej negara," katanya.

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |