+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Tuesday, May 13, 2008

Koleksi Video - Babi Negara Bergema Di Parlimen

Tranungkite

Dilulus terbit pada Monday, May 12 @ 16:55:53 MYT oleh greenboc
Video Klip Oleh GB

BABI NEGARA! Itu akronim yang sesuai agaknya untuk BN setelah Ahli Parlimen Rembau dengan celupar dan angkuh menyatakan bahawa PKR itu dalah singkatan untuk Projek Khinzir Raksase.


Roslan SMS melaporkan, "Beliau yang saya sangka petah berbahasa dan berucap rupanya bergantung sepenuhnya dari teks ucapan ketika berucap.

Yang anehnya beliau terus berucap tanpa memberi peluang langsung kepada mana-mana wakil memohon penjelasan. Antara yang beliau sentuh dalam ucapan beliau adalah menuduh Penasihat PKR Dato Seri Anwar Ibrahim sebagai manusia yang lidah bercabang! Projek Khinzir Raksaksa - PKR."

Ketua Penerangan PAS, Haji Mahfuz Omar menolak akronim yang diberikan oleh Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin bahawa PKR itu adalah singkatan kepada "projek khinzir raksasa".

"Bukan projek khinzir raksasa (PKR) tetapi projek 'babi negara' (BN)," demikian selar Ahli Parlimen Pokok Sena tersebut.

Mahfuz juga meminta Khairy berucap di hadapan kanak-kanak tadika dan bukan di dalam Dewan Rakyat.

Mahfuz berkata demikian apabila menantu Perdana Menteri itu enggan memberi laluan kepada Ahli-Ahli Parlimen lain yang meminta penjelasan sedangkan pada minggu lepas mnantu PM inilah yang banyak menganggu ucapan ahli Parlimen pembangkang.
Untuk muat-turun

http://www.youtube.com/watch?v=KtTCJl6B8ak

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |