+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Monday, July 7, 2008

Di Sebalik Pembunuhan Altantuya.

Utara Online


Artikel

 Najib tidak berani jawab isu hubungan dengan Altantuya. Najib juga akui bertemu Saiful 2 hari sebelum Saiful membuat repot Polis terhadap Anwar -- Bukti dia terlibat dalam konspirasi. (Sumber: Parti Keadilan Rakyat)

Bersama-sama ini disertakan beberapa isu dan telahan mengenai kes pembunuhan wanita Mongolia, Aminah Abdullah.Pertama:
Peguam Zulkifli Noordin pernah mendedahkan Altantuya Shaaribu telah memeluk agama Islam dengan nama Aminah Binti Abdullah.

Telahan:
Apakah Altantuya memeluk Islam bagi berkahwin dengan lelaki Muslim? Jika benar, siapakah lelaki tersebut?

Berdasarkan kepada Akuan Berkanun Encik P. Bala, lelaki tersebut ialah Abdul Razak Baginda.

Kedua:
Peguam Karpal Singh telah menimbulkan satu persoalan, apakah Altantuya mengandung ketika mayatnya diletupkan? Apakah motif penggunaan bom C4 untuk memusnahkan badannya? Jika dia mengandung, siapakah bapa kepada kandungan tersebut?

Ketiga:
Akuan Berkanun Raja Petra Raja Kamaruddin menyatakan Rosmah turut berada di tempat kejadian ketika mayat Altantuya diletupkan. Jika benar, mengapa Rosmah perlu berada di situ?

Keempat:
Akuan Berkanun P. Bala menyatakan Menteri Pertahanan Najib Razak pernah meniduri dan meliwat Altantuya (Akuan ini dipinda). Jika tidak benar, mengapa Najib tidak berani menjawab hubungannya dengan wanita Mongolia itu?

Kelima:
Tujuan Altantuya mengembara dari jauh datang ke Malaysia. Menurut Akuan Berkanun P. Bala, Altantuya mahu mendapatkan wang imbuhan USD 500 000 seperti yang dijanjikan semasa menguruskan transaksi pembelian kapal selam.

Telahan:
Altantuya bukan datang sebagai seorang pelancong. Dia mempunyai agenda lain ketika bertandang ke sini.

Lagipun mayat pelancong tidak akan dimusnahkan dengan bom C4.

Kesimpulan Kes: Hubungkan perkataan - perkataan tersebut.

Menteri Pertahanan, Najib Razak, meniduri dan meliwat, Aminah Abdullah, berkahwin, Razak Baginda, pembelian kapal selam, USD 500 000, mengandung?, Rosmah, bom C4.

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |