+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Monday, July 7, 2008

Perhimpunan Protes anjuran Pakatan Rakyat kecoh penyanyi tunjuk punggung

Mstar Online

07-07-2008 10:16:26 AM

AKSI kurang senonoh seorang artis yang menimbulkan kemarahan di kalangan hadirin ketika Perhimpunan Gabungan Memprotes Kenaikan Harga Minyak (Protes) di Stadium Kelana Jaya petang semalam.

PETALING JAYA: Kecoh bukan kerana matlamat perhimpunan tetapi tindakan kurang senonoh penyanyi! Perhimpunan anjuran Gabungan Memprotes Kenaikan Harga Minyak (Protes) di Stadium Kelana Jaya dekat sini hari ini kecoh apabila beberapa penyokong merusuh ketika berlangsungnya konsert di stadium berkenaan.

Kejadian kira-kira 6.50 petang itu berlaku setelah penyanyi utama daripada kumpulan Carburettor Dung melakukan aksi memalukan dengan menunjukkan punggungnya di hadapan penonton.

Penyanyi itu juga dikatakan menyanyikan lagu Mari Menyanyi Jilat dan menyebut perkataan "jilat, jilat, jilat".

Seorang saksi yang enggan dikenali berkata ketika konsert itu berlangsung, dia nampak penyanyi terbabit menunjukkan punggung di hadapan penonton, menyebabkan mereka yang berada dekat dengan pentas membaling objek ke arah penyanyi itu.

Bagaimanapun keadaan dapat diredakan oleh penganjur kirakira setengah jam kemudian.

Penganjur program, Hishamuddin Rais ketika memberi penjelasan mengenai insiden itu mengakui segala yang berlaku adalah kesilapan dirinya dan beliau memohon maaf kepada semua penyokong.

"Apa yang berlaku adalah dari kesilapan diri saya sendiri dan saya mohon maaf. Saya telah memalukan anakanak muda penyokong perhimpunan ini sehingga boleh menyebabkan perkara sebegini berlaku.

"Apa yang berlaku bukan disebabkan oleh anggota-anggota parti Pakatan Rakyat tetapi disebabkan oleh kecuaian saya sendiri," katanya.

Keadaan kembali tenang apabila Anggota Parlimen Titiwangsa Dr Lo'Lo Mohd Ghazali meminta semua penyokong bersedia untuk menunaikan solat Maghrib.

Perhimpunan sehari suntuk ini bermula pukul 10 pagi dan berakhir kira-kira 11.30 malam dengan ucapan Ketua Umum Pakatan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim.


Penyanyi kumpulan Carburetor Dung yang dikenali sebagai Alak menyanyikan lagu Mari Nyanyi Menjilat dan menunjukkan punggung sehingga menimbulkan kemarahan hadirin semalam.


Gara-gara cuba melondehkan seluar, Alak terlentang di atas lantai kerana dibelasah oleh penyokong PKR di Stadium Kelana Jaya petang semalam.

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |