+++++Blog dalam proses pembikinan semula....terima kasih... +++++++

Wednesday, March 25, 2009

Pas benar semua media buat liputan muktamarnya.

Berita Harian

KOTA BHARU: Pas akan membenarkan semua media membuat liputan sepanjang mukmatar agungnya, Jun ini walaupun Umno melarang media milik pembangkang membuat liputan semasa persidangan Umno yang sedang berlangsung sekarang, kata Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

"Kita tidak akan halang. Kita akan membiarkan media arus perdana membuat liputan Muktamar Agung Pas nanti,” kata Menteri Besar Kelantan itu.

Beliau diminta mengulas kenyataan Setiausaha Agung Umno, Datuk Tengku Adnan Tengku Mansor yang melarang media pembangkang daripada membuat liputan perhimpunan agung Umno kali ini.

Nik Aziz menyifatkan sekatan itu sebagai mengelakkan percambahan pemikiran orang ramai.

Mengenai penggantungan pengedaran akhbar Harakah milik Pas, beliau berkata pihak pengurusan akhbar itu perlu merayu supaya tindakan tersebut ditarik balik. - Bernama

0 comments:

Carian dalam Tau Takpe

masukkan je apa-apa yg nak dicari

Tau takpe

Blog arkib berita dari pelbagai media dan blog-blog sebagai simpanan dan rujukan pemilik blog. Segala catatan pendapat dan pandangan adalah dari sudut kacamata dan tafsiran pemilik blog ini sendiri melalui pemerhatian dan kajian berkenaan isu dan fakta yang dikumpulkan. Anda dialu-alukan memberikan pendapat dan berkongsi idea dalam memantapkan blog ini.

- OrangKita (OK) -

Video mesti tengok!!!

| Web blog Tau Takpe dipaparkan sejak 20 Mac 2008 | Copyright 2007 © template by delang[at]delang-d.blogspot.com | Paparan terbaik dengan Firefox |